LAITILAN KANATARHAN KANANMUNAT

Lue lisää eri tuotantomuodoista: Luomukananmunat >  Ulkokananmunat >
GMO-vapaat kananmunat >  Vapaan kanan kananmunat >  Tavalliset kananmunat >


Laitilan Kanatarhan herkulliset kananmunat pakataan perheyritys Munaxilla, Laitilassa. Munan laatua on vaikea arvioida päältäpäin. Siksi on tärkeää, että tiedetään, mistä muna on peräisin. Me Munaxilla tiedämme, mitä ketjussamme tapahtuu: miten rehu tuotetaan, missä kanat munivat, miten kanat voivat ja miten munat pakataan. Näin uskallamme taata muniemme laadun. Meidän kananmunamme ovat suomalaisilta tiloilta. Tuotteet myös lähtevät suoraan pakkaamoltamme kauppaan ja ovat näin ollen erittäin tuoreita!

laitilan kanatarhan Arvot

ELÄINTEN HYVINVOINTI: Eläinten hyvinvointiin panostetaan Munaxilla, sillä hyvin huolehdittu kana tuottaa hyvät ja laadukkaat kananmunat. Eläinten hyvinvointia edistetään ohjeistamalla tuottajaa hyvään toimintatapaan, antamalla neuvoja rehustukseen, keskustelemalla kananhoidosta ja auttamalla tarvittaessa laitehankinnoissa. Laaduntarkkailun myötä pystymme seuraamaan kanojen hyvinvointia. Olemme myös mukana rehu- ja kananmunatuotannossa, joten tiedämme, mistä kananmunamme ovat peräisin.

JÄLJITETTÄVYYS: Kananmuniemme jäljitettävyys on upealla tasolla. Jokainen kananmuna on leimattu ja kananmunassa olevasta leimasta pystytään näkemään, miltä tilalta se on peräisin.

LAATU: Tarkastamme kaikki pakkaamamme kananmunat huolella ja usealla eri tavalla ennen kauppaan lähettämistä. Kananmunamme käyvät läpi mm. särötunnistimen ja likamunatunnistimen ja pakkauskone poistaa automaattisesti kaikki huonokuntoiset munat. Kananmunamme myös käsitellään UV-valolla ennen pakkaamista, jotta kuoressa mahdollisesti majailevat bakteerit saadaan eliminoitua. Kananmunan käsittelyn jälkeen käsien pesukaan ei ole enää siis tarpeen.

Suomi on salmonellavapaa maa, mikä ei ole sattumaa, vaan tiukan valvonnan tulos. Valvomme että tuottajamme tekevät salmonellatestit lakien ja säädösten mukaisesti ja koulutamme henkilökuntaamme jatkuvasti. Korkea hygienia ja tarkka valvonta varmistavat parhaan mahdollisen laadun.

Suomalainen lapsi voi huoletta maistella raakaa lettutaikinaa - kaikkialla se ei ole itsestäänselvyys!


Meille on myönnetty kansainvälisen vaatimustason FSSC 22000 -elintarviketurvallisuusjärjestelmän sertifikaatti, joka ohjaa jokapäiväistä toimintaamme.


YMPÄRISTÖNSUOJELU: Kierrätys ja jätteen määrän minimoiminen on osa toimintaamme. Paperi, pahvi- ja muovijäte kierrätetään, sekajätteestä erotellaan energiajäte, joka menee poltettavaksi. Kananmunan kuoret päätyvät kalkitsemaan peltoja ja sivutuotteet päätyvät täydentämään eläinrehuja.

Tämän lisäksi ympäristö otetaan huomioon laite- ja välinevalinnoissa sekä päivittäisessä toiminnassa. Käytämme energiasäästävää teknologiaa. Olemme siirtyneet käyttämään munakeruussa kiertäviä muovikennoja, joiden käyttöikä on lähes 10 vuotta. Ajamme munamme itse, jolloin on mahdollista suunnitella ajoreitit järkeviksi.

Munax Oy on Pakkausalan ympäristörekisteri PYR Oy:n jäsen.


Kiinnostuitko? Lähetä kysymyksesi palaute(@)laitilankanatarha.fi - vastaamme mielellämme!

Oletko yhteistyökumppani, lehdistön edustaja tai jälleenmyyjä? Rekisteröidy postituslistallemme ja kuulet uutisemme ensimmäisenä. Oma tuotekehityksemme Laitilassa kehittelee kananmunasta koko ajan uutta!