laitilan kanatarhan Ulkokananmunat

Kanoilla mahdollisuus päivittäiseen ulkoiluun - Maista vapaus!

Laitilan Kanatarhalta saat Suomen ensimmäiset ulkokanojen munat, jotka ovat todellisia vapaan kananmunia! Uuden tuotantomuodon rantautuminen antaa kanalle päätösvallan siitä, milloin happea käydään ulkona haukkaamassa. Kanat saavat siis halutessaan ulkoilla ympäri vuoden. Ulkokanat syövät tuottajan omilla pelloilla tuotettua GMO-vapaata, viljapohjaista rehua ja asustavat lattiakanalassa. Kanat saavat liikkua vapaasti, käydä munimassa omassa pesässä ja nukkua yöt orrella. Ja kun kana saa käyttäytyä luonnolleen sopivalla tavalla pehkuissa kuopsutellen, se maistuu myös munakkaassa.

Ulos mennessään kana voi lepuuttaa terassin suojassa tai käyskennellä aidatulla laitumella. Tilaa pihalla riittää, sillä sitä löytyy lakisääteisesti ruhtinaalliset 4m² per kana. Kanaloiden sisätiloissa kanoja saa olla 9 kpl neliömetriä kohden.

Hyvin hoidettu ja stressitön ulkokana tuottaa vertaansa vailla olevia kananmunia, joissa maistuu suomalainen luonto – ympäri vuoden.

Historia: Laitilan Kanatarhan ulkokanojen munat saapuivat kauppoihin vuonna 2013. Vuotta aikaisemmin Munax Oy aloitti selvitystyön virkamiesten kanssa ja näin mahdollistettiin, että nyt myös Suomeen oli rantautunut uusi tuotantomuoto. Aluksi mukana oli kaksi kananmunatuottajatilaa - Tuomiset ja Välttilä. 

Helmikuussa 2015 kaupat ottavat valikoimiinsa myös 10 kpl kananmunakennon. Kiitos kuluttajille, jotka mahdollistavat tämän tuotantomuodon. Suomalainen maatalous kiittää!

 

 

Laitilan Kanatarha Ulkokananmunia 6kpl rasia

 

 

 

Laitilan Kanatarha Ulkokananmunia 10kpl rasia

 

 

 

 

Ulkokananmunat tunnetaan myös nimellä Free Range -kananmunat. Tunnistat Laitilan Kanatarhan ulkokananmunat vaalean vihreästä rasiasta. Kaupan hyllyltä löydät ulkokananmunia 6 kpl ja 10kpl rasiassa. Ulkokanala-tuotantomuodon leima kananmunassa on 1.

Youtube-kanavaltamme löydät lisää videoita.

  

Ulkokananmunat munitaan muun muassa Peltoniemen tilalla Somerolla ja syövät lähellä viljeltyä gmo-vapaata rehua. Kuvassa Tuomisen perhe.

Tinskun keittiössä kävi tutustumassa ulkokanoihin Somerolla!


     

Tilaa kananmunia kätevästi suoraan kotiovelle myös verkkokaupastamme.

Siirry verkkokauppaan >