Usein kysytyt kysymykset
laitilan proegg Protein smoothiesta

1. Tuote on valmistettu kananmunan valkuaisesta, mihin keltuaiset menevät?
Vastaus: Keltuaiset käytetään hyödyksi majoneesi- ja jäätelöteollisuudessa. Jos olet aiemmin erotellut valkuaisen ja keltuaisen ruokavaliossasi, nyt ruokaa ei tarvitse enää heittää roskiin. Myös verkkokaupastamme pystyy tilaamaan keltuaisia, jos esimerkiksi teet paljon Cream Bruleetä tai muita jälkiruokia.

2. Smoothie sisältää kaurakuitua, onko tuote gluteeniton?
Vastaus:
 Jotta tuotetta voi kutsua gluteenittomaksi, sallittu gluteenimäärä on Eviran mukaan 0,002 %. 
Smoothien gluteenipitoisuus on korkeimmillaankin vain 0,00005 %. Smoothie on siis gluteeniton.

3. Miksi tuote sopii laihduttamiseen ja dieetteihin?
Vastaus: 
Kananmuna on sulavuudeltaan parasta mahdollista proteiinia ihmiselle ja se sisältää kaikkia 8 aikuiselle välttämätöntä aminohappoa. Kun tätä tuotetta käyttää, kroppa saa pitkäksi aikaa tekemistä (polttamatta lihaksia), jolloin näläntunne pysyy pitkään poissa. Kananmunan valkuainen ei sisällä ollenkaan rasvaa, minkä vuoksi se on mm. monien laihduttajien ja urheilijoiden suosiossa. Tuote ei sisällä myöskään lainkaan maitoa, joka saattaisi hidastuttaa aineenvaihduntaa ja estää muiden ravintoaineiden imeytymistä. Tuote on myös gluteeniton ja kolesteroliton.

4. Millaiseen käyttöön Laitilan Proegg Protein Smoothie on tarkoitettu?
Vastaus:
 Laitilan Proegg Protein Smoothie sopii kaikenikäisille jokapäiväiseen ruokavalioon, myös lapsille, senioreille ja odottaville äideille. Tuotetta voit käyttää sellaisenaan aamu- ja välipalana, treenien yhteydessä tai ihan vain proteiinilisänä milloin vain. Voit korvata tuotteella esimerkiksi rahkoja, mehuja, smoothieita ja muita proteiinituotteita. Kokeile valmistaa smoothiesta myös herkullinen, mutta terveellinen smoothie-kakku tai proteiinipitoisia mehujäitä! Smoothie taipuu myös loistavasti proteiinipannareiksi, katso reseptejä täältä.

5. Mitä eroa on käsitteillä maidoton ja laktoositon?
Vastaus: Laktoosittomissa maitotuotteissa osa laktoosista on poistettu ja loput pilkottu laktaasientsyymillä. Laktoosittomat tuotteet sopivat monille laktoosi-intoleranteille. Maidoton tuote ei sisällä mitään maidon ainesosia: ei maitoproteiinia, maitorasvaa tai maitosokeria eli laktoosia. Lehmänmaitoallergiasta ja maitoyliherkkyydestä kärsiville ainoa vaihtoehto on maidoton ruokavalio. Laitilan Proegg Protein Smoothie on täysin maidoton ja laktoositon tuote.

6. Tölkissä on muovikorkki, miten tölkki tulisi kierrättää?
Vastaus:
 Voit kierrättää tölkin maitotölkkien tapaan ja viedä sen kierrätysastiaan korkkeineen päivineen. Pakkauksessa oleva korkki on valmistettu samasta raaka-aineesta, jolla pakkauskartonki on päällystetty. Kierrätysastiasta pakkaukset siirtyvät raaka-aineeksi kartonkitehtaille. Kartonkikuitu pestään irti muovista ja pakkauskuidusta valmistetaan mm. hylsykartonkia ja erilaisia pakkauksia. Kierrätysprosessissa irrotettu muovi hyödynnetään energiana kaasutus- ja polttolaitoksessa.

7. Mitä pastörointi tarkoittaa?
Vastaus: 
Pastörointi on menetelmä, jossa elintarvikkeen säilyvyyttä ja turvallisuutta parannetaan kuumentamalla se hetkellisesti, hävittämättä kuitenkaan arvokkaita ravintoaineita. Pastöroinnin ansiosta tuotetta voi käyttää hyvillä mielin sellaisenaan ja munanvalkuaisesta tulee juoksevaa.

8. Mitä tuotteessa olevat E-koodit tarkoittavat?
Vastaus:
 E330 on sitruunahappo, jota esiintyy luonnostaan esimerkiksi sitrushedelmissä, ja E202 on kaliumsorbaatti, sorbiinihapon suola, jota on luontaisesti monissa marjoissa, kuten pihlajanmarjoissa.


Blogeissa nähtyä:

Tavallisesta pullukasta liikkuvaksi prinsessaksi -blogissa testattiin smoothieta ja valkuaista, jotka pitävät nälän hyvin poissa!

Tinskun Keittiössä loihti ihanan kuohkean kanelilla maustetun omena-vanilja ProteinSmoothie-kakun. Tätä kakkua voi tiukempikin laihduttaja ottaa toisenkin palasen! 

Metallisydän testasi Laitilan Proegg Valkuaista ja Protein Smoothieta. Valmiiksi erotellut valkuaiset helpottavat arkea etenkin, kun kananmunan valkuaisia syödään aamoin ja illoin.

Tupun tuvassa maisteltiin Laitilan Protein Smoothieta: "Kehuja sateli siihen malliin, ettei äiti meinannut mukana pysyä."

Kirsin Kuntopiiri antoi positiivista palautetta maidottomuudesta ja helppoudesta: "Purkki on helppo napata mukaan, juoda nopeasti välipalaksi puolet, laittaa korkki takaisin kiinni ja jättää työpaikan jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää."

Me Versus Myself valmisti smoothien hedelmistä, appelsiinimehusta ja omena-vaniljan makuisesta Laitilan Proegg Protein Smoothiesta.

Mieskuntoon.comin Teemu suosittelee smoothieita kokoustarjottavaksi ainaisen leivän ja pasteijan tilalle.

Herkkusuussa 6 askelta kohti kevyempää oloa, smoothie sopii kiireisenkin aamuun!

Ilmoita oma reseptisi meille palaute (@) laitilankanatarha.fi!


Oletko yhteistyökumppani, lehdistön edustaja tai jälleenmyyjä? Rekisteröidy postituslistallemme ja kuulet uutisemme ensimmäisenä. Oma tuotekehityksemme Laitilassa kehittelee kananmunasta koko ajan uutta!